MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Turciei să se informeze înainte de a pleca în călătorie şi să evite zonele centrale ale Istanbulului.

Cetăţenii români care călătoresc în Istanbul sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă şi să părăsească de urgenţă zonele unde au loc manifestări de protest antiguvernamentale, în special Piaţa Taksim şi străzile adiacente, bulevardul Istiklal şi zona Kadikoy, potrivit unui comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia de securitate de pe teritoriul Turciei şi să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

Poliţia turcă a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă miercuri, la Istanbul, pentru dispersarea manifestanţilor, după înmormântarea unui copil de 15 ani decedat după ce a fost bătut de poliţie, informează AFP.

Forţele de ordine au intervenit în momentul în care sute de protestatari se îndreptau spre Piaţa Taksim, o zonă emblematică pentru manifestaţiile antiguvernamentale din Turcia.