Fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa Ion Miloşioiu, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, relatează Mediafax. Decizia Curţii de Apel Piteşti nu este definitivă.

Conform deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată, prin sentinţa pronunţată instanţa a dispus, de asemenea, luarea măsurii controlului judiciar faţă de fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa.

În acelaşi dosar în care magistratul a fost condamnat, au mai primit pedepse cu închisoarea alte patru persoane, acuzate tot de fapte de corupţie, respectiv trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Astfel, George Banu a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă, Vişan Eftmie a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, Gheorghe Doican a primit un an şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, toţi cei trei fiind, de asemenea, puşi sub control judiciar.

Un al cincilea inculpat în acest dosar, Robert Anghel, fratele lui Vişan Eftimie, în prezent arestat într-o altă cauză, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, la care s-au adăugat pedepse penale primite anterior, în final instanţa dispunând executarea celei mai grele pedepse, de şase ani de detenţie şi patru ani interzicerea unor drepturi.

În vara anului 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe magistratul Ion Miloşioiu, la acea dată preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, acuzându-l de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, în noiembrie 2010, Miloşioiu ar fi pretins suma de 6.000 de euro din care ar fi primit 12.500 de lei de la Anghel Robert şi de la fratele acestuia, Vişan Eftimie, prin intermediul lui George Banu şi Gheorghe Doican. Banii ar fi fost primiţi în condiţiile în care magistratul a lăsat să se creadă că are influenţă şi poate să intervină pe lângă o colegă de-a sa, judecătoare, pentru ca aceasta să dispună judecarea în libertate şi o sentinţă cu suspendare pentru Anghel Robert, arestat preventiv şi trimis în judecată pentru înşelăciune şi recidivist.

Ion Miloşioiu a fost singurul dintre inculpaţii din acest dosar trimis în judecată în stare de libertate, el primind interdicţia de a părăsi ţara, măsură care, pe parcursul procesului, a încetat.