Cinci elveţieni au murit, iar alţi doi au fost grav răniţi în urma prăbuşirii, joi, a unui elicopter în estul Franţei, a anunţat prefectura Doubs.

Şase bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 45 şi 63 de ani se aflau la bordul aparatului de zbor care s-a prăbuşit, a anunţat prefectura. Victimele sunt oficiali ai Federaţiei Antreprenorilor din Vaud, cu sediul la Lausanne.

Ele se duceau în Franţa pentru o vizită la fabricile Peugeot de Sochaux, a precizat pentru AFP Pierre Genzi, preşedintele unei asociaţii de antreprenori care i-a invitat.

Cauzele accidentului, survenit în jurul orei locale 09.30 (10.30, ora României), nu sunt cunoscute.

Aparatul de zbor de tip Eurocopter EC130 a decolat de pe aeroportul Lausanne (Elveţia) şi se îndrepta către Montbéliard.

"Din cele şapte persoane, toate de origine elveţiană, cinci au decedat", a anunţat prefectura. Unul dintre răniţi a fost spitalizat la Montbeliard, iar celălalt, grav rănit, a fost evacuat cu un elicopter în Elveţia, a precizat sursa citată.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit la Bart (Doubs), o comună de aproximativ 2.000 de locuitori, la câţiva metri de casa unei familii a cărei membri serveau micul dejun în momentul producerii acidentului.

"Elicopterul a căzut ca o piatră", a anunţat primarul din Bart, Pierre Schlatter.

Potrivit echipelor de salvare, condiţiile meteorologice erau bune în momentul producerii accidentului.

În total, 56 de pompieri şi 19 jandarmi au fost trimişi la faţa locului, dar şi patru echipe medicale de urgenţă şi două elicoptere ale serviciilor de salvare.