Ninsoarea de vineri dimineaţa de la Tokyo a obligat companii aeriene să anuleze zeci de zboruri interne, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi în cursul zilei, au avertizat operatorii, scrie AFP.
   
ANA a anunţat anularea a cel puţin 47 de legături, iar Japan Airlines (JAL) a renunţat la 18 zboruri cu plecare sau sosire pe Aeroportul Tokyo-Haneda, unul dintre cele două aeroporturi din capitala niponă, cel mai apropiat de centru. Traficul aerian era, din contră, normal pe Aeroportul Tokyo-Narita, aflat mai departe, şi care este folosit în principal de linii internaţionale.
   
Traficul feroviar, intens la orele de vârf ale dimineţii, era, de asemenea, parţial perturbat. Este pentru prima dată în acest an când ninsoarea perturbă transporturi la Tokyo.
   
Cel puţin 20 de persoane au fost ucise în întreaga Japonie, începând din decembrie, din cauza unor accidente cauzate de furtuni de zăpadă în nordul şi vestul ţării. Aceste fenomene sunt tot mai rare în regiunea Tokyo, dar atunci când au loc ele perturbă puternic transporturile şi activitatea acestui adevărat plămân economic naţional.