Portalul Youtube şi reţeaua de socializare Facebook ar putea fi interzise în Turcia, de luna viitoare, a spus premierul Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar.
"Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (...) inclusiv interzicerea (YouTube şi Facebook)", a declarat Erdogan, joi, pentru postul de televiziune privat turc ATV, informează AFP.

Opoziţia din Turcia cere demisia premierului Erdogan, după ce, în decembrie 2013, zeci de apropiaţi ai regimului, directori, aleşi sau funcţionari de rang înalt suspectaţi de corupţie au fost inculpaţi.
 
Şeful Guvernului turc este într-o situaţie delicată, după ce în ultima săptămâna au circulat pe internet conversaţiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupţie. În aceste convorbiri, a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evocă un comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.
Miercuri, premierul Erdogan s-a arătat încă o dată indignat că i-au fost ascultate discuţiile telefonice, vorbind despre o "înscenare imorală" şi acuzându-şi rivalii de complot pentru înlăturarea de la putere a guvernului.