Cod galben de inundaţii în Olt. Mai multe localităţi din judeţ sunt deja sub apa care a depăşit un metru. Zeci de gospodării au fost inundate, iar sute de oameni au fost evacuaţi. După ce i-au dus pe localnici la adăpost, pompierii şi jandarmii s-au întors în satele abandonate, ca să protejeze locuinţele şi bunurile de apele revărsate. 

Militarii încearcă să ridice diguri din saci cu nisip. Situaţia este dramatică, pentru că oamenii nu mai au apă potabilă. De asemenea, două drumuri, unul judeţean şi un altul comunal sunt impracticabile. 
La Movileni a plouat atât de mult încât apa a depăşit un metru. Mai multe case şi drumuri au fost inundate. Oamenii riscau să rămână izolaţi, aşa că au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Femeile şi copiii şi-au petrecut noaptea la rude, iar bărbaţii au fost cazaţi la dispensarul din comună.
 
Şi în comuna Şerbăneşti, au fost inundate 20 de gospodării, 120 de anexe gospodăreşti şi sute de hectare de teren agricol. Apa din 50 de fântâni nu mai poate fi băută. De asemenea, două drumuri, unul judeţean şi un altul comunal sunt impracticabile. Peste şapte poduri au fost luate de ape şi o şcoală a fost inundată. 

La Schitu, 75 de gospodării, 120 de hectare de teren agricol şi păsuni au fost inundate. Mai multe persoane şi-au părăsit locuinţele, iar altele au fost evacuate de autorităţi. 

Probleme sunt şi în judeţul Dolj, unde a plouat abundent în ultimele zile. 15 gospodării din comuna Mischi au fost inundate, iar zeci de hectare de teren arabil au fost acoperite de apă. În urma precipitaţiilor, un drum naţional şi mai multe drumuri comunale au fost inundate. 
 
O situaţia dificilă a fost şi în Craiova, unde zeci de case au fost inundate. Disperaţi, oamenii au încercat să-şi salveze gospodăriile, dar nu au mai putut face mare lucru. Hidrologii au prelungit avertizarea de cod galben de inundaţii pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Gorj.
 
În comuna Mischi, din judeţul Dolj, au fost inundate zeci de gospodării. Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ploi de zeci de ani. Pompierii încearcă să oprească apele cu saci de nisip, însă munca acestora este îngreunată de râul Teslui care a ieşit din matcă
 
În ultimele zile a plouat torenţial şi în Craiova, iar în multe cartiere, canalizarea nu a făcut faţă. Apa a inundat străzile, curţile şi casele oamenilor. 
 
Pompierii intervin pe mai multe străzi din din Craiova, dar şi în sate pentru a proteja gospodăriile oamenilor de ape. Un drum judeţean şi mai multe drumuri comunale au fost închise. Meteorologii anunţă că ploile vor fi prezente şi în zilele urmatoare şi există riscul ca  inundaţiile să  se extindă la sute de gospodării.