Avocata familiei Ghinescu a cerut joi, la Curtea de Apel Piteşti, recuzarea uneia dintre cele două judecătoare care formează completul în dosarul în care Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale.

Avocata Crina Radu a afirmat că îşi bazează solicitarea de recuzare a judecătoarei Anda Mihaela Pluteanu pe mai multe articole apărute în presă, pe care le-a depus la dosar. După depunerea cererii de recuzare, şedinţa de judecată a fost suspendată, pentru soluţionarea cauzei.

La instanţă a fost înregistrată, joi, şi o cerere de amânare a şedinţei de judecată după ora 10,30, formulată de avocata Maria Vasii, care îl reprezintă pe Cristian Cioacă. Solicitarea a fost motivată prin faptul că avocata are un alt proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au reluat, joi, audierile în procesul lui Cristian Cioacă, poliţistul condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.
La acest termen, când urmează să fie audiat în calitate de parte civilă fratele Elodiei, Robert Ghinescu, sunt aşteptate şi ultimele expertize solicitate de instanţă în acest dosar.