465 de persoane, faţă de care au fost dispuse măsuri preventive, sunt supravegheate de poliţie, în conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedură Penală.

”Astfel, au fost desfăşurate activităţi specifice faţă de 40 de persoanepe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 420 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de 5 persoane aflate sub control judiciar pe cauţiune”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimente de supraveghere judiciară la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ.

Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul acestor structuri.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora şi a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale.