Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea lui Becali prin care solicita eliberarea pentru a merge la Munchen pentru o intervenţie chirurgicala.

Magistraţii Tribunalului Constanţa amanasera pentru joi judecarea solicitării lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei pe motive medicale, instanţa luând act de raportul medico-legal întocmit în acest caz, conform Mediafax.

Becali s-a prezentat în faţa magistraţilor purtând, ca şi la termenele anterioare, un guler cervical, el cerând instanţei să admită solicitarea de întrerupere a pedepsei. El a spus că la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toţi concluzionând că intervenţia chirurgicală este iminentă.

Judecătorii au luat act de raportul medico-legal întocmit de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, urmând să stabilească, joi, dacă se impune întreruperea pedepsei în cazul lui Gigi Becali, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală.

Avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, cea care a obţinut eliberearea poliţistului Cristian Cioacă, a cerut instanţei întreruperea executării pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri suferă de o afecţiune gravă şi are nevoie de intervenţie chirurgicală, aceasta neputând fi făcută în sistemul penitenciar. Ea a precizat că nu există opinii contradictorii în expertiza medico-legală şi că cei doi medici specialişti care au întocmit raportul au avut aceeaşi opinie.

Avocata a mai spus în instanţă că va depune plângere penală împotriva medicului şef al Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut anumite recomandări pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie să le facă.

Procurorul DNA Andrei Bodean a cerut însă instanţei să respingă cererea de întrerupere a pedepsei, susţinând că afecţiunea lui Gigi Becali poate fi tratată cu succes în spitalele din România şi că ar putea avea loc sub pază, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Albă.