Centrul de sărituri cu schiurile de la Rîşnov va găzdui în premieră pentru România o Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile. Competiţia este organizată sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi şi va avea loc pe parcursul a două zile, pe 1 şi 2 martie.

Echipa naţională a României va fi reprezentată în concurs de sportiva Daniela Haralambie, de doar 16 ani. În plus, spectatorii vor avea ocazia să o urmărească sărind şi pe reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 de ani), recent medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia!

Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile s-a organizat pentru prima dată în sezonul 2011-2012. Sezonul a debutat la Lillehammer, Norvegia, pe 3 decembrie 2011, şi s-a încheiat tot în Norvegia, la Oslo, pe 9 martie 2012, ambele etape fiind câştigate de sportiva din America, Sarah Hendrickson.

În prezent, recordul de victorii în Cupa Mondială este deţinut de japoneza Sara Takanashi (17 ani), de 19 ori pe locul întâi, urmată de Sarah Hendrickson (19 ani), cu 13 victorii. La concursul desfăşurat în România a confirmat prezenţa şi Sara Takanashi, cea care era favorită la medalii la Soci, dar a terminat concursul pe locul patru.