Nava Flaminia, cunoscută drept bomba toxică pe care România a primit-o în portul Constanţa, se întoarce în apele teritoriale ale ţării noastre. A fost decontaminată total în Danemarca şi urmează să fie reparată în portul Mangalia. Nava a fost considerată periculoasă din cauza depozitelor de substanţe pericoloase distruse într-un incendiu.

În iulie 2012 nava MSC Flaminia pleca de pe coasta estică a Statelor Unite cu destinaţia Anver, Europa. În mijlocul Pacificului a luat foc. Incendiul a fost urmat de mai multe explozii. Multe dintre cele 120 de containere cu substanţe periculoase au fost distruse, iar trei marinari au murit. După incendiu, pericolul contaminării era atât de mare încât nicio ţară nu a acceptat ca nava să ajungă pe teritoriul său

Dar rezultatele analizelor nu au fost făcute publice. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi că nava toxică este atât de aproape de oraş.  După ce a stat aproape o jumătate de an în portul Constanţa, Port-containerul a plecat spre Danemarca unde a fost decontaminat. Reparaţiile vor fi făcute pe şantierul naval din Mangalia.