Liderii PNL s-au reunit, duminică seară, într-o şedinţă informală, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere într-o nouă reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar şi legat de strategia parlamentară a liberalilor pentru săptămâna care începe.

Crin Antonescu şi Klaus Iohannis susţin în şedinţa informală a PNL varianta de ieşire de la guvernare, potrivit România TV. Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe nu sunt de acord. Singurii care mai susţin propunerea lui Antonescu sunt doi lideri din teritoriu, Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov şi Romeo Stavarache, primarul oraşului Bacău.

Şedinţa are în vedere o analiză a mandatului de negociere pentru o nouă reuniune a USL, luni dimineaţă, în care să se discute propunerile liberalilor pentru cele patru portofolii din Guvern. De asemenea, liderii PNL ar urma să stabilească strategia parlamentară în cazul în care premierul Victor Ponta îşi menţine solicitarea pentru înfiinţarea unui post de vicepremier alocat Partidului Conservator, iar blocajul din USL va continua.