Liderii PNL se reunesc duminică la ora 18,00 într-o şedinţă informală la sediul partidului, informează surse liberale, potrivit Agerpres. Scopul întâlnirii este de stabili o poziţie comună în vederea negocierilor cu partenerii din USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a salutat vineri seara declaraţia premierului Victor Ponta cu privire la USL, punctând că înţelege din aceasta că primul ministru a renunţat la condiţia ca în structura guvernamentală să existe un post de vicepremier pentru PC.

Liderul a mai precizat că nu a purtat nicio discuţie, în aceste zile, cu Victor Ponta sau cu „alţi fruntaşi PSD“.

El a subliniat că nu are ce căuta un vicepremier de la PC în formula guvernamentală. „Nu a existat şi nu va exista. Păstrăm toate raporturile de reprezentare aşa cum au funcţionat ele de la început şi până acum în Guvern şi mergem mai departe. Înţeleg din declaraţia dlui Ponta că renunţă la o asemenea condiţie, aşa o citesc eu optimist, şi atunci nu avem niciun motiv să nu mergem mai departe de luni cu o formulă guvernamentală în sensul a câţiva oameni noi, dar pe aceleaşi temeiuri pe care pe care le-am construit şi pe care a funcţionat alianţa şi Guvernul“, a spus liderul PNL.

El a spus că nu ştie când va fi întâlnirea decisivă, dar luni dimineaţă cel mai târziu ar trebuie să aibă loc pentru convocarea Parlamentului.