Cel puţin 18 persoane au murit vineri, după ce un camion înmatriculat în Brazilia a intrat pe contrasens pe o autostradă din Argentina şi a lovit un autobuz care circula regulamentar, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

Incidentul s-a produs vineri după-amiază, în provincia Mendoza, pe Autostrada 7, care asigură legătura între Buenos Aires şi Santiago de Chile. Matias Roby, ministrul Sănătăţii al provinciei Mendoza, situată la aproximativ 1.000 de kilometri vest de Buenos Aires, capitala Argentinei, a declarat pentru postul de televiziune C5N că până în prezent 18 persoane au murit

Treizeci şi două de persoane se aflau la bordul autocarului, a preciza Matias Roby, care a anunţat mai devreme un bilanţ de 14 morţi, între care cei doi şoferi ai autocarului.
Potrivit autorităţilor locale, camionul înmatriculat în Brazilia era furat şi în momentul accidentului era condus cu viteză de şoferul din autovehicul. De asemenea, autovehicul presupus a fi furat nu era gol, acesta transportând usturoi.

Majoritatea persoanelor decedate au murit în urma izbucnirii flăcărilor după momentul coliziunii. Martorii susţin că pasagerii autocarului au încercat să scape din flăcări, însă nu toţi au putut.