Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, un fost lider al lumii interlope bucureştene, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, sub acuzaţiile de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi uz de fals, după ce a înşelat două persoane în parcarea Complexului Comercial „Dragonul Roşu“, folosind o legitimaţie falsă de poliţist.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 28 decembrie 2013, Ştefan Dinu, aflat în parcarea Complexului Comercial „Dragonul Roşu“, a abordat o persoană aflată în zonă şi, declinându-şi calitatea de poliţist în structurile Antidrog, a prezentat acesteia o legitimaţie de poliţist cu insignă.
În acest context, Ştefan Dinu i-a solicitat părţii vătămate să-i arate antebraţele pentru a verifica „dacă se droghează“, cerându-i, totodată, să scoată din buzunare bunurile pe care le avea asupra sa, ocazie cu care i-a sustras suma de 800 de lei.
Folosind acelaşi mod de operare, la data de 9 ianuarie 2014 , aflându-se în acelaşi complex comercial, Ştefan Dinu a indus în eroare partea vătămată A.C.E., prin folosirea unei identităţi false, sens în care a prezentat o legitimaţie falsă de poliţist.
Sub pretextul efectuării unui control asupra sumelor de bani pe care aceasta le strângea pentru o asociaţie umanitară, i-a sustras suma de 60 de lei.