Noaptea de luni spre marţi a fost cea mai friguroasă noapte din acest an. La Joseni, în Harghita, mercurul din termometre a coborât până la minus 26 de grade. Meteorologii anunţă  că vor mai urma încă trei zile cu ger polar.

Gerul s-a resimţit mai mult în estul Transilvaniei şi în Moldova. S-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Este vorba de minus 26 de grade Celsius la Joseni, minus 25,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc. De asemenea, marţi dimineaţă au fost minus 18 grade la Rădăuţi, minus 17 la Negreşti, minus 16 la Iaşi şi minus 15 la Vaslui.

Vremea se va menţine rece în cursul zilei de marţi în sudul, estul şi, parţial, centrul ţării, unde în primele ore, local, gerul nopţii persistă. La amiază vor fi maxime de la minus 5 la plus 5 grade, mai ridicate la deal şi munte, precum şi în nord-vest, spre 8...10 grade. Ca aspect, contăm pe o zi însorită şi doar în regiunile extracarpatice încă sunt unele înnorări şi condiţii pentru fulguieli trecătoare. Vânt ceva mai alert va fi doar în sudul Banatului şi la munte.