Protestatarii ucraineni au încercat, duminică, să îşi explice cauza în faţa unităţilor antirevoltă care protejează clădirile oficiale, proiectând în plină stradă jurnale de ştiri televizate, dar poliţiştii au răspuns difuzând la un volum mai mare cântece militare sovietice.
Opozanţii au instalat un cearşaf alb de mari dimensiuni pe doi stâlpi în faţa barierelor ridicate de poliţişti în faţa clădirilor Guvernului, pentru a transmite 24 de ore din 24, cu ajutorul unui proiector, jurnalele televizate ale posturilor de televiziune care le dau cuvântul. Dar poliţiştii, care dispun de o sonorizare mai puternică, au ripostat rapid difuzând vechi şlagăre sovietice şi cântece militare.

"Avem un sunet bun, dar cel al Berkut (unităţile antirevoltă) este mai puternic", a explicat pentru AFP un manifestant mascat, care s-a prezentat ca Vadim, evitând să îşi spună numele de familie. Chiar dacă doar câţiva poliţişti îşi schimbă percepţia în privinţa manifestaţilor, tot va fi o victorie, a apreciat el.

Dar potrivit colegului său Igor, poliţiştii sunt impenetrabili la acţiunea lor. "Nu se interesează de ştiri, ei au alte opinii, ei sunt convinşi că noi suntem răi, inamici", a declarat el.