Ministerului Afacerilor Interne a mobilizat aproximativ 6.100 de poliţişti, pompieri, jandarmi care au intervenit cu peste 1.600 mijloace tehnice în ajutorul populaţiei afectate de zonele afectate de ninsori şi viscol.

Misiuni de salvare au avut loc astăzi în toate judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase. Au fost efectuate 102 misiuni medicale de urgenţă, cu ajutorul pompierilor salvatori, echipajelor SMURD şi elicopterelor MAI. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au desfăşurat 22 de misiuni de salvare în localităţile din care au fost transmise solicitări de intervenţie aeriană, acordând asistenţă aero-medicală pentru 31 de persoane aflate în stare critică.

Peste 2.000 de pompieri au acţionat în judeţele afectate. Peste 2.800 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţele Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea. Poliţiştii au desfăşurat misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de persoane.  

1.128 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a contribui la acţiunile de deszăpezire şi de salvare persoane din aceste judeţe. Prahova a contribuit cu 161 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploieşti, care au fost trimişi în judeţul Buzău.