La aproape şapte luni după misterioasa dispariţie a zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, căutările submarine au fost reluate luni în Oceanul Indian unde s-ar fi prăbuşit avionul, au anunţat autorităţile australiene, citate de AFP. După o primă fază de căutări infructuoase la suprafaţă şi în adâncime, o navă specializată închiriată de Malaezia a început să sondeze fundul oceanului pentru a încerca să localizeze epava avionului Boeing 777-200, dispărut pe 8 martie, la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

"Nava GO Phoenix, care a îmbarcat materiale şi experţi puşi la dispoziţie de Phoenix International, a sosit în zona de căutare din sudul Oceanului Indian şi a început operaţiunile de explorare submarină", a făcut cunoscut Biroul australian pentru securitatea transporturilor (ATSB).

GO Phoenix şi Fugro Discovery — închiriată de Australia — vor scufunda la 5.000 sau 6.000 de metri puternice sonare programate să detecteze părţile voluminoase ale epavei avionului, cum ar fi motoarele, trenul de aterizare şi fuselajul.