Gerul şi viscolul au făcut o nouă victimă în judeţul Vaslui. Un bărbat din localitatea Tutova, care a fost surprins de ninsoarea viscolită, a fost găsit mort în zăpadă

Un bărbat de 44 de ani din localitatea Tutova, judeţul Vaslui, a mers în vizită la un vecin, dar nu a mai ajuns acasă. După ce a plecat de la prietenul său, acesta a rămas înzăpezit, fiind găsit duminică dimineaţă lângă un magazin din localitate. Trupul neînsufleţit al bărbatului era îngheţat şi acoperit de zăpadă.

Aceasta nu este singura persoană care a murit, în judeţul Vaslui, din cauza gerului, în ultimele 24 de ore. Sâmbătă, o femeie de 56 de ani, din localitatea Frasinu a fost găsită îngheţată pe un câmp din apropierea satului. Vasluianca a plecat de la domiciliul concubinului spre casă, în cursul după-amiezii de vineri, având de străbătut pe jos aproximativ 1,5 kilometri. Întrucât femeia nu a mai ajuns acasă nici în cursul dimineţii de sâmbătă, rudele au început să o caute pe traseul dintre locuinţa concubinului şi domiciliu, ea fiind găsită îngheţată pe câmp.

Şi Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi a fost sesizat, sâmbătă, că într-o gospodărie din localitatea mehedinţeană Stângăceaua un bărbat este căzut în curtea casei. Victima a fost găsită decedată de către medici, sub un strat consistent de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat restrângerea numărului de judeţe care se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judeţe se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.