Institutul Naţional bulgar de Meteorologie şi Hidrologie a emis alerte pe întregul teritoriu al întregii ţări, în aşteptarea unor condiţii dure de iarnă, iar traficul pe Podul Giurgiu-Ruse a fost oprit temporar din cauza condiţiilor de iarnă din România, relatează site-ul Novinite.com.
 
O alertă cod portocaliu a fost emisă pentru 14 regiuni, şi anume Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Gabrovo, Velikovo Tîrnovo, Tărgovişte, Ruse, Razgrad, Şumen, Silistra, Dobrici, Varna şi Burgas, în care sunt aşteptate rafale puternice de vânt şi ninsori puternice. În aceste regiuni, stratul de zăpadă urmează să atingă 15-20 de centimetri şi sunt preconizate rafale de vânt puternice.
De asemenea, a fost emisă o alertă cod galben pentru 12 regiuni, şi anume Sofia, Pernik, Kriustendil, Blagoevgrad, Pazarchik, Plovdiv, Smolian, Stara Zagora, Haskovo, Kîrjarli, Iambol şi Sliven, unde este aşteptat un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.
 
Pe de altă parte, traficul pe Podul 1 de la Dunăre care asigură legătura între Bulgaria şi România a fost oprit temporar, din cauza însăpririi condiţiilor de iarnă în România.
 
Autorităţile române au oprit traficul pe drumul naţional Bucureşti-Giurgiu, din cauza ninsorii, poleiului şi unor rafale puternice de vânt. Traficul pe pod a fost oprit cu scopul prevenirii unor incidente, a declarat Ministerul bulgar de Interne.
Poliţia rutieră bulgară a organizat baraje, informându-i pe şoferii care se îndreaptă către pod să se întoarcă din drum.