Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, s-a calificat, joi, în turul trei la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
   
Halep a învins-o, în turul doi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-1, după două ore şi trei minute, pe Varvara Lepşenko (SUA), poziţia 50 în ierarhia mondială.
   
În turul trei, Simona Halep o va întâlni pe Zarina Dias (Kazahstan), jucătoare venită din calificări şi locul 152 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Marina Erakovici (Noua Zeelandă), poziţia 52 în clasamentul mondial.
   
Zarina Dias a trecut, în turul doi al calificãrilor de la Australian Open, de Cristina-Andreea Mitu.

Perechea Monica Niculescu - Klara Zakopalova (România/Cehia) s-a calificat, joi, în turul doi al probei de dublu feminin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
   
Niculescu şi Zakopalova au trecut, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi 15 minute, de cuplul Irina-Camelia Begu - Sorana Cîrstea.
   
În turul doi, Monica Niculescu şi Klara Zakopalova vor întâlni perechea Cara Black - Sania Mirza (Zimbabwe/India), cap de serie numãrul 6, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-4, de cuplul australian Tammi Patterson/Arina Rodionova.