Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16, pentru investigaţii medicale, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind transportat din arest cu o maşină a Poliţiei Capitalei, anunta  AGERPRES.

Aprobarea cererii de a fi transferat la Spitalul Universitar pentru investigaţii a fost confirmată de avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu.

"În timp ce mă aflam în această dimineaţă la arest, i s-a aprobat cererea de a fi transferat la Spitalul Universitar pentru investigaţii. Decizia medicală aparţine celor de la spital. Important este că cei de la arest ne-au confirmat că s-a aprobat solicitarea noastră de a fi transportat la spital. Dimineaţă, când eu am fost în arest, era slăbit, foarte slăbit", a declarat Chiciu, sâmbătă după-amiază, pentru AGERPRES.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă unde se află Sorin Oprescu nu sunt luate în considerare, instituţia pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

"Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, şi-a expirat cota şi, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă", a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferinţe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigaţie la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgenţă a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate şi contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.