Fratele mai tânăr al unuia dintre cei trei terorişti care s-au aruncat în aer în aeropoertul din Bruxelles Zaventem, pe 22 martie, va reprezenta Belgia la Olimpiada de la Rio de Janeiro, după ce a câştigat o medalie de aur la Campionatele Europene de Taekwondo, informează Digi Sport.

Mourad Laachraoui (foto, dreapta), în vârstă de 21 de ani, este unul dintre cei 185 de olimpici belgieni care vor face deplasarea la Rio de Janeiro în această vară.

Fratele său, Najim Laachraoui, în vârstă de 24 de ani, a fost unul dintre cei trei terorişti-kamikaze de la atentatele din Bruxelles, de pe 22 martie. Ceilalţi doi au fost fraţii fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui. Najim, membru al reţelei teroriste Stat Islamic (ISIS), era considerat şi unul dintre coordonatorii atentatelor din noiembrie anul trecut de la Paris. El ar fi făcut centurile cu explozibili, pe care s-au găsit probele sale ADN.

La atentatul de la aeroportul din Bruxelles au murit 15 oameni, în timp ce la celălalt atentat, coordonat, de la staţia de metrou Maelbeek, din aceeaşi zi, au decedat 17 persoane.

„E incredibil, sincer, cum din aceiaşi părinţi, cu aceeaşi creştere şi educaţie, unul ajunge să devină terorist, iar celălalt un băiat model”, a declarat avocatul lui Mourad Laachraoui în luna martie.

Într-o conferinţă de presă organizată la două zile după atentatele de la Bruxelles, Mourad îşi „zugrăvea” fratele în culori calde, spunând că Najim era un om bun, inteligent, care nu a dat niciodată semne de radicalizare înainte de a pleca în Siria, în 2013, pentru a se alătura ISIS. Najim a fost la o şcoală catolică, iar apoi a studiat Ingineria electrică, dar a plecat din Belgia acum trei ani, pentru a se înrola în armata Statului Islamic.

Mourad le-a spus reporterilor că este „ruşinat şi trist” din cauza rolului jucat de fratele său la atentatele din Bruxelles. „Nu îţi poţi alege familia”, a spus sportivul belgian.