Poliţiştii de la BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT au efectuat 4 percheziţii, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat din Prahova, specializat în comiterea de infracţiuni pe linia traficului de minori. Acţiunea îi vizează pe opt membri ai unei grupări infracţionale, specializate în traficul de minori. În cadrul percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, sisteme informatice şi sume de bani.

În urma documentării a reieşit faptul că din vara anului 2011, patru bărbaţi din Ploieşti au racolat, mai multe tinere, inclusiv minore, de pe raza judeţului Prahova şi a altor judeţe. Tinerele erau transportate şi găzduite în apartamente din Ploieşti, după care erau transferate în Braşov. Aici, prin ameninţări şi violenţe erau constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu diferite persoane, sumele rezultate fiind însuşite de membrii grupării.

În ţară, pentru a racola clienţi, erau postate anunţuri pe diferite site-uri, unde ataşau şi fotografii ale tinerelor, sumele de bani pe care le percepeau pentru a întreţine relaţii sexuale şi datele de contact. Ulterior, tinerele erau duse în străinătate, respectiv în Germania, Spania, Elveţia, Italia unde practicau prostituţia ilegal, la stradă.

Până în prezent, au fost identificate 25 de tinere care au practicat  prostituţia în folosul membrilor grupului, dintre care 6 minore.

Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a grupului infracţional organizat, poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti au cooperat cu autorităţi judiciare din Elveţia, Germania, Italia şi Spania.

 La sediul DIICOT Ploieşti au fost conduse, pentru audieri, 26 de persoane, iar faţă de opt dintre acestea se efectuează acte de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

La activităţi au participat şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul BCCO Braşov, BCCO Alba, luptători de I.P.J. Prahova - Serviciul Acţiuni Speciale, poliţişti de frontieră şi jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.