Cerul devine noros în următoarele zile şi deşi temperaturile se menţin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe alocuri vor apărea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vineri va fi cu mult mai cald decât ar fi normal la această dată, la amiază se vor înregistra temperaturi de la 2 grade în Transilvania şi 14 în Subcarpaţii de Curbură. În regiunile intracarpatice cerul va fi înnorat şi pe alocuri va ploua slab, iar în est şi sud vor fi nori de nivel jos, mai ales în prima parte a zilei, când şi ceaţa va persista, asociată trecător cu burniţa. Vântul însă nu dă semne de agitaţie până spre seară, când se intensifică în zona de munte şi, mai ales în Carpaţii Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Sâmbătă vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări în vest şi nord, unde local, spre seara şi în noaptea următoare, va ploua, iar în zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Cu totul izolat vor fi şi condiţii de polei. În restul teritoriului, soarele preia controlul, dar în zonele joase, mai ales din sud-est şi din sudul extrem, va mai fi ceaţă, îndeosebi în zori de zi. Pe crestele înalte de munte vântul continuă să sufle mai alert, iar la amiază vor fi temperaturi de la 2 grade în depresiuni până la 12 grade în regiunile sudice.

Vremea rămâne caldă duminică, cu maxime termice de la 3 grade în centrul ţării până la 12...13 grade în sud-est. Ca aspect, vor mai fi înnorări şi ploi în nordul şi izolat în centrul ţării, dar şi în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va fi mai agitat. În rest, doar temporar soarele se ascunde după nori şi precipitaţiile lipsesc, iar condiţii de ceaţă mai sunt doar dimineaţa în sud-est şi în sudul extrem al ţării.