Fostul lider al PD Covasna, Gheorghe Preduţ, a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, în oraşul Sfântul Gheorghe, în zona Tribunalului Covasna, de un grup de tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară, în urma loviturilor bărbatul suferind o fractură costală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, dispeceratul Poliţiei a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau şase tineri, în zona centrală a oraşului, în apropierea Tribunalului Covasna.
Bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe. Gheorghe Preduţ a confirmat că a depus o plângere la Poliţie, afirmând că a fost bătut de mai mulţi tineri care au în jur de 20 de ani şi că în urma loviturilor i-a fost ruptă o coastă.

El a spus că incidentul a avut loc în timp ce se întorcea de la cantina Liceului „Mihai Viteazul“ din oraş, unde a petrecut Revelionul, şi că era singur, când mai mulţi tineri l-au oprit şi i-au pus întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu cunoaşte această limbă a fost luat la bătaie.
„Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice“, a afirmat Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori.

„Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam“, a adăugat fostul lider al PD, care în prezent este pensionar.