Ambasadorul palestinian la Praga a murit de explozia produsă miercuri la prânz în apartamentul său din Praga, a anunţat poliţia, citată de AFP.

"Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a suferit arsuri foarte grave", a declarat pentru AFP şefa serviciului de urgenţă, Jirina Ernestova. "După ce i-au fost stabilizate funcţiile vitale, el a fost transportat la spitalul militar Praga-Stresovice, în comă indusă", a adăugat ea.

Potrivit site-ului www.novinky.cz, care citează surse din cadrul poliţiei, diplomatul palestinian s-a rănit probabil în urma "manipulării imprudente a unui explozibil periculos". Reşedinţa ambasadorului palestinian se află într-o clădire nou construită din cartierul Suchdol, situat în nord-vestul capitalei cehe.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru postul de radio public ceh CRo că toată familia ambasadorului se afla în apartament în momentul exploziei. "O femeie în vârstă de 52 de ani a primit îngrijri la faţa locului după ce s-a intoxicat cu fum, după care a fost spitalizată, în stare de şoc", a adăugat Ernestova.

Jamal Al Jamal a preluat oficial funcţia de ambasador la Praga în octombrie. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili originea exploziei.