Cel puţin cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 87 au fost răniţi în urma confruntărilor violente cu forţele de ordine, în Egipt. Haosul s-a  dezlănţuit după rugăciunea de vineri, când mii de oameni au ieşit în stradă furioşi că partidul lor, Frăţia Musulmană, a fost catalogat drept grupare teroristă.

Studenţii de la o universitate islamică din Cairo au închis porţile campusului pe care l-au transformat într-o veritabilă fortăreaţă. Forţele de ordine au fost la mila manifestanţilor, care au atacat cu pietre şi cocktailuri Molotov. Asta până la intervenţia blindatelor, care au trecut cu uşurinţă de porţile închise.

Pentru a îi dispersa pe protestatari, oamenii legii au alergat cu blindatele prin campus, îndreptându-se ameninţător spre manifestanţi.

Proteste sonore s-au dat şi pe străzi în marile oraşe, unde forţele de ordine au intervenit în forţă pentru a opri manifestaţia ilegală. Sute de protestatari, printre care şi femei, au fost luaţi pe sus pe oamenii legii. Zeci de oameni au fost răniţi în ciocniri.

Manifestaţiile au avut loc la o zi după ce guvernul de la Cairo a introdus Frăţia Musulmană pe lista organizaţiilor teroriste.