Conform primelor conluzii ale cercetărilor se pare că explozia unui bloc de locuinţe în Călăraşi nu este un accident, ci un act premeditat, pus la cale de către unul din locatari. Vinovat de producerea ei ar fi un bărbat care ar fi vrut să se sinucidă. El a refuzat să deschidă uşa angajaţilor companiei de gaze, când au venit în control. În urma deflagraţiei, 14 apartamente au fost distruse. O femeie a murit şi alţi şase oameni au fost răniţi. Azi s-a constituit o celulă de criză la Călăraşi, iar procurorii au deschis un dosar penal.

Anchetatorii declară că a fost vorba de o acumulare de gaze într-un apartament, în timp ce locatarii spun că făcuseră mai multe sesizări la compania furnizoare.

„Mâine vom şti exact dacă se poate da drumul din nou la gaze şi la curent, pentru ca oamenii să se mute înapoi în apartamente“, a spus viceprim-ministrul Gabriel Oprea. Potrivit vicepremierului, Guvernul, Primăria şi Consiliul Judeţean vor acorda sprijin persoanelor afectate de explozie. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere.