20 infracţiuni au fost constate şi peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a două zile, în trenurile care circulă pe trei magistrale feroviare. Poliţiştii secţiilor regionale de transporturi din cadrul IGPR au verificat 654 de trenuri de călători care circulă pe magistralele feroviare Bucureşti – Oradea, Bucureşti – Suceava şi Bucureşti – Timişoara, precum şi în 454 de staţii şi triaje. Aceştia au mai verificat 181 de sisteme de pază şi 93 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat o persoană urmărită în temeiul legii, au constatat 20 de infracţiuni şi au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale.
Dintre acestea, 154 de sancţiuni au fost aplicate pentru  tulburarea ordinii publice şi pentru comerţ ilicit.
Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 37.000 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 2.100 de lei. Cu această ocazie au fost identificaţi 822 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare totală de 9.000 de lei.