O româncă a murit, iar fiul ei este în moarte cerebrală după un atac armat comis de un italian cu probleme psihice, în apropiere de Roma, informează presa italiană.

Atacul armat a avut loc în localitatea Borgo Montella, situată în provincia italiană Latina, în apropiere de Roma, scrie La Repubblica.

Roberto Zanier, un bărbat în vârstă de 35 de ani care suferă de depresie profundă, şi-a împuşcat mama în vârstă de 68 de ani, Norina Londero, în timp ce aceasta dormea. După ce a fost prins, tânărul le-a explicat anchetatorilor că a vrut să o scape de "sfârşitul lumii". Deşi era ora 5.00 dimineaţa, italianul a mers la o casă aparţinând familiei sale, pentru a cere chiria unei familii de români. Acolo a împuşcat-o mortal pe românca Elena T., în vârstă de 44 de ani, şi pe fiul acesteia, în vârstă de 21 de ani, transportat în stare gravă la spital. Criminalul a încercat să mai omoare o femeie, dar arma pe care o avea se pare că s-a blocat.

După atac, italianul de 35 de ani a fugit cu o maşină, fiind localizat şi capturat, după o urmărire de câteva ore, în zona litoralului.

Potrivit site-ului Latina24Ore.it, tânărul român rănit grav în atac, Andrei Gabriel B., este în moarte cerebrală.