Poliţiştii de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale şi de ordine publică, din cadrul I.P.J. Timiş au descins, în această dimineaţă, în 17 locuinţe de pe raza judeţului Timiş, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Activităţile vizează 16 persoane suspectate de trafic şi comerţ ilicit cu ţigări de contrabandă, pe raza municipiului Timişoara.

De asemenea, poliţiştii vor percheziţiona şi 10 autovehicule deţinute sau utilizate de suspecţi.

Toate persoanele identificate vor fi conduse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al D.I.P.I.

Poliţiştii au găsit 8 baxuri de ţigări contrafăcute la domiciliul unui suspect şi mai multe cartuşe în alte locaţii percheziţionate, potrivit tion.ro. La acţiune participă şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, care caută arme şi produse pirotehnice.

În locuinţa unuia dintre suspecţi, pe strada Fructelor din Timişoara, anchetatorii au găsit şi ridicat 10.000 de euro.

Mama unuia dintre suspecţi a încercat să scape de ţigările contrafăcute şi le-a aruncat pe geam din blocul în care locuieşte. La domiciliul unui alt suspect, poliţiştii au găsit un pistol cu bile.