Şase dintre persoanele reţinute în dosarul mitei de la firme de pompe funebre au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.
Alţi patru dintre cei reţinuţi luni seară au primit interdicţie de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.
Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Zece persoane, între care poliţişti şi un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), au fost reţinute, luni seară, în acest dosar.
Măsura preventivă a fost dispusă date fiind "pericolul social" prezentat de persoanele vizate şi numărul mare de acte materiale, în cazul unora dintre acestea fiind vorba despre 20 de situaţii în care au cerut bani de la firmele de pompe funebre, pentru a-i anunţa despre decese în accidente.
Persoanele vizate în dosarul mitei de la firme de pompe funebre luau de la reprezentanţii acestora între 300 şi 700 de lei pentru fiecare deces semnalat, au declarat anterior reprezentanţii Parchetului Capitalei.
Procurorul Corina Paraschivescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a mai precizat că au fost puse sub învinuire 26 de persoane, între care zece poliţişti, un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), trei reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, precum şi personal medical.
Învinuiţii care au fost audiaţi în cursul zilei de luni şi-au recunoscut faptele, a mai spus Paraschivescu.
Zeci de percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, în Capitală, fiind vizate aproximativ 60 de persoane, printre care poliţişti şi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă şi SMURD, suspectaţi că luau bani de la doi patroni ai unor firme de pompe funebre, au declarat, anterior, surse din rândul anchetatorilor.
Sursele citate au precizat că printre persoanele suspectate sunt şi zece poliţişti de la secţiile 25 şi 22 din Capitală.