Doi fraţi, un băiat de doi ani şi sora lui de un an, au fost victimele unui incendiu puternic izbucnit în locuinţa lor din localitatea Castelu, judeţul Constanţa.

Un băiat de doi ani şi-a pierdut viaţa după ce un incendiu a cuprins locuinţa în care se afla. Sora lui, în vârstă de un an, a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă. Pompierii au spus că cei doi copii, care provin dintr-o familie săracă, erau singuri acasă în momentul izbucnirii incendiului.

Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la televizor, iar camera în care se aflau copiii a fost distrusă în totalitate. Cealaltă încăpere a locuinţei a fost şi ea afectată în mare parte.

Fata a fost transportată la Spitalul Judeţean din Constanţa. Iniţial, medicii au vrut să o transfere cu un elicopter la un spital din Bucureşti, însă din cauza ceţii foarte dense din Capitală, aparatul de zbor nu a mai realizat transferul.

"Condiţiile meteo sunt deosebite şi dificile, aşa că dacă elicopterul nu poate să se ridice, atunci transportul se va face pe cale terestră. Din păcate, asta este limitarea elicopterelor atunci când sunt condiţii meteo defavorabile. Cu siguranţă că micuţa urmează să fie adusă în Bucureşti. Dacă ceaţa va persista, va fi transportată cu o maşină de terapie intensivă. Cel mai probabil, i se vor face primele investigaţii în Constanţa, după care va fi adusă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală", a declarat la România TV secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Poliţia a demarat o anchetă.