Patru bărbaţi au fost reţinuţi marţi, fiind acuzaţi că, în anul 2000, ar fi omorât în bătaie un cetăţean chinez, în centrul comercial Europa, trei dintre suspecţi fiind prinşi în Bucureşti şi al patrulea pe teritoriul Spaniei, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că omorul a avut loc la data de 1 mai 2000, ca urmare a unui incident, produs în timp ce chinezul, care avea 26 de ani, împingea un cărucior cu marfă, urmat de un conflict verbal, care a degenerat.

Cetăţeanul chinez ar fi fost lovit atunci de mai mulţi bărbaţi care se ocupau de menţinerea ordinii în centrul comercial, au precizat sursele citate.

La momentul respectiv, poliţiştii bucureşteni au încercat să identifice autorii, însă cercetările au stagnat, spun sursele citate, din cauza faptului că martorii, cetăţeni chinezi, au refuzat să vorbească. Din acelaşi motiv, nu s-au putut realiza nici portretele robot ale autorilor, în contextul în care cercul de suspecţi implica foarte multe persoane.