CFR Călători informează că în perioada 21 august –  15 septembrie se vor realiza lucrări de mentenanţă a site-ului . Compania îşi cere scuze pasagerilor şi atenţionează călătorii că în perioada menţionată pot apărea unele intermitenţe în funcţionarea tuturor aplicaţiilor, inclusiv „Mersul Trenurilor” şi “Bilete de tren online”. Momentul ales pentru lucrări nu este cel mai potrivit, mai ales că trenurile sunt extrem de pline din cauza crizei de vagoane şi biletele cu loc se găsesc greu.

 

Site-ul CFR are momente când nu funcţionează, însă, dat fiind că sunt puţine vagoane şi cozile sunt lungi în gări, tot mai mulţi îşi cumpără bilete online. În plus, Caută Tren este un serviciu util, fiindcă userii pot vedea în timp real cât înârzie un tren, lucru extrem de util dacă ţinem cont de lucrările de pe Coridorul IV (în Ardeal) şi de întârzierile create de ruperea podului de lângă Craiova. În aceste condiţii nu va fi deloc plăcut că aceste servicii vor funcţiona cu probleme. Un element extrem de enervant la site-ul CFR ţine de faptul că trebuie să introduci un cod pentru a vedea traseul unui tren.

 

Se ştie că CFR foloseşte zilnic sub 800 de vagoane, deşi ar avea nevoie de 1.200. Dat fiind că este cerere mare, mai ales pe trenurile către litoral, cei care se duc la agenţii să cumpere bilete către Constanţa, Mangalia sau către staţiuni au putut constata că nu găsesc locuri nici cu două săptămâni înainte.

 

Vârfuri de trafic au fost pe 14 şi 15 august, dar şi pe 19 august când oamenii s-au întors din vacanţă. Se estimează că în cele mai pline zile peste 250.000 de oameni folosesc trenurile.

 

Aglomeraţia este şi mai mare la trenurile în care urcă şi mulţi abonaţi care, din cauză că nu prea există trenuri de scurt parcurs pentru navetişti, sunt obligaţi să folosească trenuri de lung parcurs, chiar şi internaţionale. De exemplu aglomeraţia din fotografie este din trenul IR 1741 care pleacă din Gara de Nord spre Ardeal la 18.45.

 

În general, casele de bilete nu eliberează mai mult de 10-15 la sută bilete fără loc peste numărul oficial de locuri dintr-un tren, iar cei care nu găsesc bilet fără loc şi vor să urce în tren trebuie să se aştepte la o călătorie în care vor avea foarte puţin loc de bagaje şi la plata unui bilet cu suprataxă.

 

Informaţii utile pentru cei care merg cu trenurile CFR

 

 Modalităţi de cumpărare bilete de tren:

    Online de pe www.cfrcalatori.ro ;

    De la automatele de bilete din gări;

    De la automatele ZebraPay;

    Direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR;

    De la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

 

 INFO UTILE:

    numerele de telefon de la staţiile CFR

    0219521 – info CFR rute interne plecări/sosiri Bucureşti;

    319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;

    314.5528 – rute internaţionale plecări/sosiri Bucureşti (casa de bilete rute externe Gara de Nord Bucureşti);

    în aplicaţia Trenul meu : introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire;

    înainte de plecarea la drum pot fi verificate tabelele de sosire/plecare , actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro, pagina CAMERE WEB.

 

 

 

 

 

Sursa:www.m.hotnews.ro