Fermierii din Germania au nevoie de un ajutor special in valoare de aproximativ un miliard de euro (1,17 miliarde de dolari) din cauza pagubelor provocate culturilor agricole de valurile de caldura si de seceta, a anuntat luni presedintele Asociatiei Fermierilor (DBV), Joachim Rukwied.

 

Ajutorul ar trebui platit fermierilor care au pierdut 30% sau mai mult din recolta lor, a precizat Rukwied, intr-un interviu acordat grupului media Funke Medien transmite Reuters.

 

Valurile de caldura si seceta din aceasta vara au provocat pagube culturilor din nordul Europei, fiind afectata si productia agricola din Marea Britanie si Polonia.

 

"Un miliard de euro ar fi o suma adecvata pentru compensarea pierderilor inregistrate la culturile agricole", a declarat presedintele Asociatiei Fermierilor din Germania.

 

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, si-a exprimat duminica ingrijorarea privind pierderile inregistrate la recoltele de cereale, cartofi, porumb si sfecla de zahar.

 

Marti, autoritatile locale si centrale se vor intalni pentru a evalua situatia, a anuntat Kloeckner, care va prezenta miercuri un raport detaliat privind impactul secetei asupra fermierilor din Germania.

 

In ultimele saptamani, Germania a fost nevoita sa importe grau de nutret din Romania, declara recent Hendrik Manzke, broker la firma Amme & Mueller GmbH.

 

Germania este al doilea mare producator de cereale din UE, dupa Franta.

 

 

 

 

 

Sursa: www.m.business24.ro