Parchetului General au decis plasarea sub control judiciar a fostului procuror lef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a fostului procuror DNA Mircea Negulescu.

 

Faţă de cei doi afost luată această măsură preventivă în dosarul instrumentat pronind de la dezvăluirile făcute de fostul deputat de Prahova Vlad Cosma, anunţă Antena 3.

 

Pe lângă alte interdicţii impuse prin control ul judiciar, Lucian Onea nu mai poate efectua nici acte de urmărire penală în dosarul lui Vlad Cosma, pe care îl instrumenta.

 

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu Mircea şi Onea Lucian sub aspectul participaţiei improprii, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal).

 

În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

 

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", anunţa, pe 24 mai, Parchetul General.

 

 

 

 

Sursa: www.actualitateaprahoveana.ro