O avarie majoră s-a produs, duminică, la conducta de transport apă în zona Asachi din municipiul Sibiu, fiind afectată funizarea în unsprezece localităţi. Societatea de funizare a apei anunţă că, în general, va fi vorba despre presiune scăzută, aproximativ 15.000 de abonaţi fiind vizaţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de SC Apă Canal Sibiu, societatea care asigură furnizarea apei în cea mai mare parte a judeţului Sibiu, o avarie majoră s-a produs la conducta de transport apă în zona Asachi din municipiul Sibiu.

Avaria a apărut la aproximativ 12 ore după ce echipele au finalizat lucrările de cuplare a conductei de transport apă potabilă, pe tronsonul cuprins între râul Cibin şi intersecţia străzilor Zăvoi cu Asachi, parte a unui proiect de modernizare a străzilor din zonă.

”În cursul acestei dimineţi, la aproximativ 12 ore de la încheierea lucrărilor pe conducta de transport DN 600 din zona Zăvoi - Asachi, un segment vechi de conducta a cedat, Apă Canal Sibiu SA fiind nevoită să sisteze furnizarea şi să intervină de urgenţă pentru remedierea avariei”, anunţă Apă Canal.

Pe durata lucrărilor vor avea loc scăderi considerabile ale presiunii până la întreruperea totală a furnizării, funcţie de consumul din reţea, pentru abonaţii din: Zona Industrială Vest, zona Ogorului – Frunzei, str. Aviaţiei (parţial) , Şoseaua Albă Iulia (între str. Turda şi str. Salzburg), precum şi din localităţile Cristian, Şura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneş, Haşag, Păuca, Presaca, Bogatu Român şi Broşteni.

”Avariile produse pe conducta de transport din această zonă sunt cauzate de vechimea reţelei, iar în planul de investiţii pe acest an este prevăzută o amplă lucrare de înlocuire, în momentul de faţă proiectul fiind în faza de licitaţie”, mai anunţă societatea.

Potrivit acestora, avaria afectează aproximativ 15.000 de abonaţi.