Un cetăţean român de 50 de ani este acuzat de procurorii francezi că a stat la originea unui incendiu uriaş, petrecut pe 16 ianuarie

Românul a fost audiat săptămâna aceasta de magistraţii francezi, fiind acuzat de declanşarea accidentală unui uriaş incendiu care a dus la distrugerea unui întreg camping de rulote, în localitatea Orvault din nord-vestul Franţei pe 16 ianuarie 2018. Bărbatul de 50 de ani lucra ca electrician al campingului şi ar fi realizat un branşament ilegal la reţeaua de curent, scrie France3.

Anchetatorii spun că, de câteva luni, bărbatul şi alţi români se instalaseră ilegal la Orvault şi furau curent. Incendiul ar fi pornit de la instalaţia improvizată, dar s-a extins abia după ce câteva butelii de gaz au explodat.

În final, focul a distrus 109 maşini maşini şi rulote, paguba fiind evaluată la 3 milioane de euro.

Paguba înregistrată de firma care administrează parcul de rulote e de peste trei milioane de euro. Pus în faţa înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, omul a recunpscut fapta şi riscă 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere involuntară.