Cel puţin două persoane au murit joi, alte zece au fost rănite grav, iar zeci de oameni au suferit răni uşoare, în urma deraierii unui tren, în apropiere de Milano. Ministerul român de Externe a anunţat că până în prezent la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident.

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat într-un comunicat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano, fără să ofere informaţii despre eventuale victime.

Trenul de călători venea de la Cremona. El a deraiat cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00, ora României).

Potrivit AP, care citează carabinierii, cel puţin două persoane au murit în urma deraierii acestui tren de navetişti, în nordul Italiei, zece persoane au fost rănite, iar altele au rămas blocate. Carabinierii au confirmat că două persoane au murit, zece au fost rănite grav, iar alte zeci au fost rănite uşor.

Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate, iar salvatorii au intervenit cu prudenţă şi au ajutat pasagerii să iasă din tren.

Traficul feroviar a fost oprit în ambele direcţii.

în 2016, 23 de persoane au murit după ce două trenuri au intrat în coliziune într-o livadă de măslini, în Puglia (sud-est).

în 2009, 32 de persoane au murit după ce un tren de marfă care transporta gaz petrolier lichefiat a deraiat şi a explodat la Viareggio, în regiunea Toscana (centru).