Senatorul UDMR Verestoy Attila, în vârstă de 63 de ani, a murit marţi seară. Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela regretă moartea senatorului Verestoy Attila, care îi era prieten şi fondator al Uniunii, despre care spune că a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari. La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că moartea lui Verestoy Attila este o mare pierdere pentru familia sa, pentru UDMR şi pentru comunitatea maghiară, precizând că de la acesta a învăţat consecvenţa, ca niciodată să nu te dai bătut.

Parlamentarul UDMR suferea de cancer şi a murit la o clinică din Viena.

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a precizat că senatorul Verestoy Attila era bolnav de câteva luni şi urma un tratament la Viena.

Prima reacţie a venit din partea liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că Verestoy Attila şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative esenţiale pentru România.

"Am aflat cu tristeţe vestea privind trecerea în nefiinţă a lui Verestoy Attila! A fost unul din parlamentarii cu cea mai îndelungată activitate, un lider al UDMR care şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esenţiale pentru România, dezbătute şi adoptate în ultimii douăzeci de ani! Un partener de dialog şi de dezbateri constructive! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris, pe Facebook, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Verestoy Attila urma să împlinească 64 de ani în 3 martie. 

Verestoy Attila este singurul parlamentar aflat în funcţie încă din anul 1990. El se afla la al optulea mandat de senator.