Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, luni, în intervalul 5.30 – 13.00 s-a intervenit cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant. La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România.

Potrivit CNAIR, luni, în intervalul ora 05:30 – 13:00, la nivel naţional, au acţionat drumarii din cadrul  DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova, DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Braşov şi DRDP Iaşi. 

În total, la nivel naţional, s--a acţionat cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant.

Începând cu ora 11:00 a intrat în vigoare codul galben de ninsori viscolite şi intensificări susţinute ale vântului pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi local în judeţele Buzău, Tulcea, Constanţa şi sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi. Acest cod este valabil până la ora 20:00.

CNAIR anunţă că la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România.

Autorităţile fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.