Procurorii DIICOT din Călăraşi au prins un bărbat care transporta într-un autoturism etnobotanice, produsele fiind achiziţionate din Constanţa.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Ştefan Daniel, zis “Dan Turcu”, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Bărbatul a fost arestat preventiv, în urma unei decizii luate vineri de Tribunalul Călăraşi.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au realizat joi o acţiune de prindere în flagrant a lui Ştefan Daniel, care transporta produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, achiziţionate din municipiul Constanţa, pe care intenţiona să le comercializeze în judeţul Călăraşi.

În autoturismul bărbatului au fost descoperite şi ridicate cantitatea de 171,3 grame de fragmente vegetale (produse susceptibile a avea efecte psihoactive), 9,8 grame de pulbere albă (produse susceptibile a avea efecte psihoactive), un cântar de precizie, un pachet cu 1.000 de pliculeţe transparente şi 4.200 de lei.

Ulterior, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare în judeţul Călăraşi, fiind găsite şi ridicate 59 de pliculeţe transparente cu fragmente vegetale, în greutate totală de 17,54 grame, şi alte 11,4 grame de produse cu efect psihoactiv sub formă de fragmente vegetale, precum şi suma de 1.650 euro.