Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria, autorităţile suspectând că extracomunitarii s-au asfixiat, afirmă surse citate de site-ul cotidianului Corriere della Sera. Potrivit unui oficial ungar, camionul aparţine unui cetăţean român şi era înmatriculat în Ungaria.

Camionul a fost găsit pe autostrada A4, între localităţile Neusiedl şi Parndorf. Autostrada face legătura între frontiera ungaro-austriacă şi oraşul Viena.

Potrivit agenţiei austriece APA, la bordul camionului au fost găsite cel puţin 20 de cadavre ale unor imigranţi.

Camionul abandonat avea numere de înmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei, a explicat Janos Lazar.

"Este o tragedie care ne priveşte pe toţi. Traficanţii de persoane sunt criminali", a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne.

Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Autorităţile austriece cooperează cu poliţia ungară în acest dosar. Şoferul camionului, suspectat de trafic de persoane, este căutat activ de poliţia austriacă.