România a cucerit titlurile supreme la perechi mixte, trio şi grup, în timp ce Oana Corina Constantin a luat argint la individual feminin, performanţă atinsă şi în proba pe echipă.

Perechea formată din Marius Ciprian Petruşe şi Maria Bianca Becze au obţinut medaliile de aur la Cancun, în Mexic, învingând sportivii din Franţa şi Rusia.

Trioul românesc format din Oana Corina Constantin, Anca Claudia Surdu, Andreea Bogati a câştigat medaliile de aur, devansând China şi Coreea de Sud.

Reprezentantele României în proba de grup, Anca Claudia Surdu, Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin şi Bianca Maria Gorgovan, au învins concurenţa din Franţa şi China, cucerind un nou titlu suprem.

România îşi dorea cu ardoare un nou titlu pe echipe, însă de această dată francezii au fost mai puternici. Oana Corina Constantin, cea mai valoroasă practicantă a gimnasticii aerobice din România, nu a reuşit să cucerească singurul titlu care îi lipseşte din palmares, cel mondial, fiind învinsă de austriaca Lubov Gazov.

România a încheiat pe primul loc în clasamentul pe medalii de la Cancun şi se menţine şi în fruntea ierarhiei ”all time” de la Campionatele Mondiale.