Mai multe arme confecţionate artizanal şi peste 1.400 de cartuşe de diferite calibre au fost găsite de poliţişti în urma unor percheziţii desfăşurate, marţi, în judeţul Timiş, opt persoane fiind audiate la DIICOT pentru nerespectare regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu armament.

În urma a opt percheziţii care au avut loc în municipiul Lugoj şi în satele Ţipari şi Hezeriş, poliţiştii au ridicat două arme letale de calibru 12 milimetri, confecţionate artizanal, şi trei arme neletale de calibru 5 milimetri, supuse autorizării, confecţionate artizanal.Totodată, au fost ridicate peste 1.400 de cartuşe de diferite calibre, o maşină de sertizat cartuşe şi trei trofee de căprior.

Potrivit poliţiştilor, două arme letale au fost găsite de poliţişti îngropate în grădina unei case din satul Ţipari.

Potrivit Mediafax, poliţiştii au dat două amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au dispus anularea a două permise de armă, pentru deţinerea la locul de păstrare în condiţii ilegale.

Opt persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 61 de ani, au fost duse la sediul DIICOT Timişoara, unde sunt audiate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă cu armament şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii.

Acţiunea a fost organizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Timiş, al poliţiştilor din Lugoj şi al jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.