Alte trei curse Tarom vor avea întârzieri totalizând peste trei ore ca urmare a reprogramării zborului Bruxelles-Bucureşti, în care se aflau ministrul Apărării, comisarul Corina Creţu şi europarlamentari, anunţă compania, precizând că este vorba despre cursele de la Frankfurt, Praga şi Paris.

"Compania TAROM informează că astăzi, 10 noiembrie 2017, ca urmare a reprogramării cursei RO 374 Bruxelles –Bucureşti, următoarele zboruri vor avea întârzieri:  ROT 301/2 Bucureşti-Frankfurt-Bucureşti se estimează o întârziere de 45 de minute; ROT 225/6 Bucureşti-Praga-Bucureşti se estimează o întârziere de 1 h si 45 de minute;  ROT383/4 Bucureşti-Paris-Bucureşti se estimează o întârziere de 1 h", se arată într-o postare pe site-ul Tarom.

În această perioadă, pasagerilor li se asigură asistenţa la sol conform Regulamentului EC 261/2004.

Aeronava Tarom Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice. Printre pasageri se aflau şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea. Ulterior, cei aproximativ 120 de pasageri au fost anunţaţi că zborul a fost reprogramat pentru vineri, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală).