Aeronava Tarom Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice. Printre pasageri se aflau şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea. Ulterior, cei aproximativ 120 de pasageri au fost anunţaţi că zborul a fost reprogramat pentru vineri.

Compania Tarom a anunţat, printr-un comunicat de presă transmis joi noapte, că aeronava a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigaţie.Zborul Tarom a fost reprogramat pentru vineri dimineaţă, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea, aflat şi el în aeronavă.

El a precizat că toţi cei aproximativ 120 de pasagerii vor fi cazaţi şi le vor fi asigurate transport şi masă de către Tarom. 

"Probleme tehnice sunt şi la alte companii, nu numai la Tarom", a spus secretarul de stat, întrebat despre problemele tehnice frecvente la aeronave Tarom.

Întrebat cât de vechi este avionul, el a spus că face parte din primele aeronave Boeing 737.